JAGTLABBEN
Patience Leads To Rewards
Tålmodighed Fører Til Belønninger

 
Mit navn er Nicolai Espersen. Jeg bor på landet i en lille by der hedder Hørve, her købte hus i 2007 da vi gerne ville bo på landet,
efter at være flyttet fra Bornholm til Sjælland.

Jeg har trænet og arbejdet med heste i 12 år og i det fag har jeg lært utrolig meget der går igen og kan bruges i træning af mine hunde.
 
Jeg købte min første labrador i 2003 og i de efterfølgene år kom der flere til, og da jeg var og er en ivrig jæger kom de alle til at fungerede som lydige velopdragene jagthunde.

I 2007 blev jeg for første gang præsenteret for Dansk Retriever Klub og den verden af markprøver de afholder, og da jeg er født konkurrencemenneske fandt jeg det utroligt spændene, og fulgte derefter mange prøver både live og på nettet.

I maj 2010 købte jeg af Palle Ingemann, den hund der skulle blive min første prøvehund nemlig Shootdog Cody.
Cody var en fantastisk hund der lærte mig meget, og han havde en utrolig evne til at lære hurtigt, faktisk var han så go at da var 10 måneder blev jeg budt et så stort beløb, at jeg efter mange overvejelser kom frem til at jeg solgte ham til en fynbo der skulle bruge en kanon jagthund. Cody bestod brugsprøven med max point, og fik en 3 plads på en c prøve som 8 måneders hvalp.

Udover den gamle hanhund Kuba og min lille border terrier Bella som begge er jagthunde, måtte jeg jo selvfølgelig have en ny prøvehund, og i december 2010 fandt jeg på Dansk Retriever Klub´s hvalpe liste, kennel Toplap som er ejet af Hans Hobert. Jeg ringede til Hans for at høre om han havde flere tæver tilbage, da jeg udover at gå på markprøver også gerne vil ind i avlen, Hans fortalte at der var flere tæver tilbage og vi aftalte at jeg dagen efter skulle komme til Helsinge og besøge ham og se på hvalpe. 
Da jeg ankom hos Hans og så hvalpene for første gang, var der med det samme en lille tæve der faldt i min smag. Hvalpene fik mad og vi fik en kop kaffe imens vi så hvalpene spise, jeg satte kaffen fra mig og gik ned på knæ og kaldte og straks forlod den hvalp jeg havde udset mig  maden for at løbe hen til mig som den eneste.
Jeg sagde til hans at hvis hun ikke var valgt ville jeg købe hende, vi blev enige og jeg betalte med det samme.
 Da vi nåde til den 7 januar 2011 hentede jeg Toplap Leika, kaldet (mille), og glæder mig til at arbejde med hende de næste mange år.

Jeg vil træne op imod at få de bedste hunde i danmark da min mening er at hvis man skal gøre noget skal man gøre det ordenligt, så længe det er på hundens primisser, og på den måde lave nongle gode avlshunde som er hurtige men samtidig har den rette mængde ro der skal til for at få en go prøve, jagt og familie hund.
 
Klik her for at få dit eget GoMINIsite